Szejk jabłko-banan-szpinak
Jest to jeden z moich ulubionych zielonych szejków, tak więc często gości w mojej kuchni :)
Mam nadzieję, że Wam także posmakuje...
Do jego przyrządzenia potrzebujemy:
1 jabłko
1 banan
1 łyżka miodu
pół garści migdałów
garści albo i więcej szpinaku baby lub pół pęczka pietruszki
1 łyżeczkę cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
0,5 łyżki oleju kokosowego (ja go zawsze daje, ale jeśli nie macie, to obejdzie się i bez niego)
1 łyżka spiruliny w proszku
1 łyżka chlorelli w płynie
1 łyżka sproszkowanego korzenia maca
woda
Spirulinę i maca dodaje do każdego mojego zielonego szejka.
Wody dodaje minimalną ilość, tak tylko żeby to wszystko się zmiksowało.
W większości moje szejki są bardzo gęste, ponieważ uwielbiam jeść je łyżka ;) mogę się wtedy dłużej cieszyć tym przepysznym smakiem.
ten szejk jest dokładnie po treningówką, jest tam wszystko co potrzeba, jakby ktoś nie lubił smaku spiruliny, ja nie lubię, to dołożyć ją w tabletkach, bo jest bardzo ważna, warzywko :)
OdpowiedzUsuńja często po jego wypiciu, nawet nie mam ochoty na obiad ;) długo mnie trzyma, a co do tych wszystkich naturalnych suplementów typu maca, spirulina itp itd, juz sie przyzwyczailam do ich smaku, a kiedy na początku bylo mi je ciężko przełknąc w głowie miałam tylko jedną myśl "to jest super zdrowe dla Ciebie-musisz się przemóc" hihi;) myślę, ze to tylko kwestia czasu do przestawienia się na inne smaki ;)
Usuńszpinakowy z bananem to też mój ulubiony :))
OdpowiedzUsuńUściski <3
justyna miło, że wpadłaś, szpinak króluje w mojej kuchni ;) a banany mogłabym jeśc prosto z palmy :D:D
OdpowiedzUsuńa można mrożony szpinak ?
OdpowiedzUsuń