Szejk mango-banan-kokos
Hmmm... pyszne, pyszne, pyszne ;)
Przez dłuższy czas byłam "uzależniona" od szejka kokosowo-truskawkowego, ale wczoraj stwierdziłam, że coś trzeba zmienić ;) rozejrzałam się po kuchni i pomyślałam..."co by tu zmiksować?" ;) no i może nie jest to rewolucyjny pomysł (i nie myślę, że odkryłam Amerykę haha) ale pomyślałam, że podzielę się z Wami tym przepisem, bo mi bardzo smakuje mniam ;) banan nadaje mu taką kremową konsystencje...hmmm miodzio! ;)
Składniki na 2 szejki - dość duże :)
1 tajski kokos (miąższ + woda)
3 banany
2 mango
2 łyżki cacao nibs
Wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńGatita cieszę się, że Ci się podoba ;) nie tylko wygląda, ale tez smakuje :) hihi
Usuńpięknie wygląda, jak w profesjonalnej kawiarni czy restauracji, widac że jesteś estetką. i dobrze, bo ładnie podane jedzenie to podstawa:))
OdpowiedzUsuńAnonimowy proszę nie mów nic o restauracji ani kawiarni..haha moim największym marzeniem jest miec taką małą restauracje z surowym jedzonkiem...marzenie-jak narazie.. :) póki co "trenuję" w mojej kuchni, a może kiedyś przeniosę się gdzieś indziej ;) pozdrawiam :)
Usuńczym wycinasz takie piekne serduszka;-))..boskie
OdpowiedzUsuńPrzerwa na zycie używam do tego pozostałości po "starej kuchni" haha foremek do pierników ;) a serduszka to moje ulubione kształty ;)
Usuńwow! PYSZOTA hihi:))) zrobie sobie takiego no może bez miąższu. Dzięki za przepis Martusia, uzyję bo moje codzienne szejki już mi sie nudzą. Buziaki<3 i dla Marcina też:)
OdpowiedzUsuńhahaha no mówię Ci PYSZOTA haha :) pomyśl o mnie jak będziesz go piła - z miąższem czy bez ;) buziaki
Usuń