wtorek, 13 marca 2012

Szejk mango-banan-kokos

 



Hmmm... pyszne, pyszne, pyszne ;) 









Przez dłuższy czas byłam "uzależniona" od szejka kokosowo-truskawkowego, ale wczoraj stwierdziłam, że coś trzeba zmienić ;)  rozejrzałam się po kuchni i pomyślałam..."co by tu zmiksować?" ;) no i może nie jest to rewolucyjny pomysł (i nie myślę, że odkryłam Amerykę haha) ale pomyślałam, że podzielę się z Wami tym przepisem, bo mi bardzo smakuje mniam ;) banan nadaje mu taką kremową konsystencje...hmmm miodzio! ;)

Składniki na 2 szejki - dość duże :)

1 tajski kokos (miąższ + woda)
3 banany
2 mango
2 łyżki cacao nibs



8 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gatita cieszę się, że Ci się podoba ;) nie tylko wygląda, ale tez smakuje :) hihi

      Usuń
  2. pięknie wygląda, jak w profesjonalnej kawiarni czy restauracji, widac że jesteś estetką. i dobrze, bo ładnie podane jedzenie to podstawa:))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anonimowy proszę nie mów nic o restauracji ani kawiarni..haha moim największym marzeniem jest miec taką małą restauracje z surowym jedzonkiem...marzenie-jak narazie.. :) póki co "trenuję" w mojej kuchni, a może kiedyś przeniosę się gdzieś indziej ;) pozdrawiam :)

      Usuń
  3. czym wycinasz takie piekne serduszka;-))..boskie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przerwa na zycie używam do tego pozostałości po "starej kuchni" haha foremek do pierników ;) a serduszka to moje ulubione kształty ;)

      Usuń
  4. wow! PYSZOTA hihi:))) zrobie sobie takiego no może bez miąższu. Dzięki za przepis Martusia, uzyję bo moje codzienne szejki już mi sie nudzą. Buziaki<3 i dla Marcina też:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hahaha no mówię Ci PYSZOTA haha :) pomyśl o mnie jak będziesz go piła - z miąższem czy bez ;) buziaki

      Usuń